ASUM Brașov/ martie 4, 2017/ News/ 0 comments

INCOMPETENȚĂ, IRESPONSABILITATE ȘI MINCIUNĂ LA NIVELUL CONDUCERII Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

După tragicul eveniment,  petrecut în luna Ianuarie 2017 la Centrul de copii cu Dizabilități din Brădet, unitate aflată în subordinea D.G.A.S.P.C. Brașov, ASUM Brașov a solicitat de la această instituție publică, în baza Legii 544/2001, mai multe informații de interes public. Astfel, prin adresa 1020 din 20.02.2017 am solicitat să ni se comunice, dacă firmele care au executat lucrările de proiectare, montare, întreținere a sistemelor de detectare și alarmare la incendiu sunt autorizate conform OMAI 87/2010. Prin aceeași adresă, am solicitat informații și cu privire la firma care a executat lucrările de verificare a hidranților, de umplere și verificarea instinctoarelor, verificarea instalațiilor electrice, prizelor și împământărilor. Tot în cazul acestor firme, am solicitat DGASPC Brașov să ne comunice dacă sunt autorizate, conform OMAI 87/2010 . La data de 01.03.2017, prin adresa nr. 14990, D.G.A.S.P.C. ne informează că lucrările de proiectare, și montare a sistemelor de detectare, și alarmare la incendiu, au fost executate de firma S.C SDE Developers S.R.L. Brașov, începând cu luna mai 2016. Cu privire la această firmă, D.G.A.S.P.C ne comunică că este autorizată conform OMAI 87/2010. În ceea ce privește firma care a executat lucrările de verificare a hidranților, de umplere și verificarea instinctoarelor, D.G.A.S.P.C. ne informează că lucrările au fost executate de către S.C Gama Glass S.R.L. Brașov. Tot D.G.A.S.P.C. ne comunică, că și această firmă este autorizată conform OMAI 87/2010.

                        MINCIUNĂ ȘI DEZINFORMARE !!!

La data de 02.03.2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov ne informează că , lucrările de proiectare, și montare a sistemelor de detectare, și alarmare la incendiu, au fost executate de firma S.C SDE Developers S.R.L. Brașov, firmă căreia i s-a retras autorizația în luna Aprilie 2016. Practic, la data începerii lucrărilor, luna Mai 2016, S.C SDE Developers S.R.L. nu era autorizată să proiecteze și să monteze astfel de sisteme. 

In ceea ce privește, S.C Gama Glass S.R.L. Brașov, firmă care a executat lucrările de verificare a hidranților, de umplere și verificarea instinctoarelor, de verificarea instalațiilor de stingere cu hidranți, conform adresei Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov,  reținem că nici aceasta  nu este autorizată conform OMAI 87/2010.
Din punctul de vedere al directorului Durnă, firmele sunt autorizate. Putem noi să-l contrazicem, noi muritorii de rînd? Noi îl întrebăm public. De către cine sunt autorizate aceste firme stimate domnule Durnă? și ce criterii au stat la baza acestei ” autorizări ? Dacă puteți să ne spuneți!
Noi putem să vă spunem, că sunteți incompetent, iresponsabil, inconștient, și mincinos. Ce , și mai ales pe “cine acoperiți”? Realizați că în aceste centre, în care lucrări extrem de importante pe care d-voastră le-ati executat cu firme neautorizate , trăiesc oameni? copii?, ce-i drept nu ai domniei voastre! Realizați că viața lor depinde de deciziile proaste, ilegale pe care le-ați luat? Tupeu mare!, acasă puteți să montați ce doriți, și cu cine doriți, în instituția publică nu merge , sau nu mai merge așa. Este revoltător! Viața copiilor instituționalizați, având în vedere adresa I.S.U, în unele centre din Județul Brașov  este un fel “ruletă rusească”.
 Chiar dacă noi am solicitat informații cu privire la toate centrele aflate în subordinea D.G.A.S.P.C, dl. Durnă a omis să ne comunice aceste precizări în ceea ce privește Centrul din Codlea. Nici reprezentanții I.S.U. nu au putut intra în posesia acestor documente, motivul invocat de reprezentanții D.G.A.S.P.C. este că dosarul a fost ridicat de D.N.A. pentru cercetări.  Să fie primit!!!

Realizați gravitatea constatărilor făcute de I.S.U. Brașov domnule DURNĂ??? Cineva trebuie să ia măsuri legale în ceea ce vă privește, dar și în ceea ce privește siguranța acestor copii. Din punctul nostru de vedere, în baza acestor documente, opinăm, că d-voastră reprezentați un pericol pentru copiii din aceste centre! Șefii de centre cunosc aceste lucruri? Răspunderea în fața legii este individuală domnilor și doamnelor, șefi pe unde sunteți voi. NU VĂ JUCAȚI CU VIAȚA COPIILOR !!!

P.S     Cine a plătit amenda domnule Durnă? Pe cine ați sunat să o plătească?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*