Model de bune practici la Direcția de Sănătate Publică Brașov? Întrebare pertinentă! Virusul, combinat cu lipsa de profesionalism a celor care se „luptă” zi de zi cu acesta, face prăpăd! În data de 5 Octombrie o persoană sună la D.S.P. Brașov și îi informează că a avut contact direct cu un pacient confirmat pozitiv. Cel în cauză se aștepta să primească instrucțiuni clare, precise, cu privire la ceea ce urma să facă în perioada următoare. Proceduri, anchetă epidemiologică…etc! Liniște! Nimic! Totuși, în data de 13 Octombrie a primit Decizia prin care s-a dispus carantinarea, începând cu data de 5 Octombrie!!! Perioada carantinării fiind de 14 zile, din data de 5 octombrie până în data de 18 Octombrie!!!
De la data emiterii deciziei de carantinare, nerespectarea acesteia poate atrage răspunderea contravențională sau penală! Așa este menționat în cuprinsul acesteia. Nu înțelegem un lucru, unul minor…! Cum dumnezeu să respecți o decizie de carantinare, începând cu data de 5 Octombrie, când D.S.P Brașov o emite și transmite în data de 13 Octombrie??? Aceasta produce efecte juridice de la data emiterii. Ce a făcut persoana în intervalul 5 Octombrie-13 Octombrie??? Se pare că nu a contat pentru D.S.P.! La nivel local am văzut cum luptă D.S.P cu virusul! Dacă și la nivel național vorbim de aceleași practici, aceleași reacții și proceduri, ca în acest caz, nu trebuie să ne mai mirăm de numărul mare de cazuri care apar în fiecare zi!?
material de- Bujdoiu Răzvan
1 comment
Eficienta in combaterea pandemiei <0. Asa se intampla in institutiile publice unde directorii sunt numiti politic : DSP, Spitale.