Ocolitoarea mare a Municipiului Brașovului!
Când vorbim de siguranța circulației vorbim practic de siguranța și securitatea tuturor participanților la trafic! Cam asta găsim pe ocolitoare! Gardurile de protecție, cele care ar trebui să împiedice intrarea animalelor pe zona de rulare, având în vedere că viteza de deplasare a autovehiculelor este una crescută, sunt, în foarte multe locuri, rupte și culcate la pământ!
Șanțurile sunt pline cu tot felul de deșeuri, necurățate și neigienizate. Gurile de canal sunt blocate. Vegetația necurățată abundă pe toată lungimea acestor șanțuri, în unele locuri a crescut chiar stuful! Tronsonul I al Ocolitoarei municipiului Braşov are o lungime de 7,29 kilometri, trei poduri (două poduri peste Timişul Sec şi unul peste pârâul Dîrbav), două pasaje, un nod rutier şi o intersecţie de tip giraţie. Întreaga Varianta Ocolitoare a Municipiului Brașov are o lungime de 18,556 kilometri. Valoarea investiției a depășit 330 milioane lei. Poate se îndură angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov să facă ceea ce trebuie și să ia la pas toată această zonă!
Drumurile fac parte din sistemul naţional de transport.
Fac parte integrantă din drum: ampriza şi zonele de siguranţă, suprastructura şi
infrastructura drumului, podurile, podeţele, şanţurile, rigolele, viaductele, pasajele denivelate, zonele de sub pasajele rutiere, tunelurile şi alte lucrări de artă, construcţiile de apărare, protecţie şi consolidare, trotuarele, pistele pentru ciclişti, locurile de parcare, oprire şi staţionare, staţiile de taxare, bretelele de acces, drumurile tehnologice amenajate pentru întreţinerea autostrăzilor, indicatoarele de semnalizare rutieră şi alte dotări pentru siguranţa circulaţiei, sistemele inteligente de transport şi instalaţiile aferente, spaţiile de serviciu sau control, spaţiile cuprinse în triunghiul de vizibilitate din intersecţii, spaţiile cuprinse între autostradă şi/sau drum şi bretelele de acces, sistemele pentru protecţia mediului, terenurile şi plantaţiile din zona drumului şi perdelele de protecţie, mai puţin zonele de protecţie. Poliția Brașov trebuie să intervină și să dispună măsuri legale în acest caz!