
Teroare și neliniște în sediul primăriei din comuna Bunești-Brașov! Primarul comunei, Mircea Pălășan, a montat în unitățile fixe ale calculatoarelor din instituție un echipament, prin care înregistrează vocal tot ceea ce vorbesc, atât angajații instituției cât și cetățenii, persoanele cu care aceștia interacționează! Ilegal total! Echipamentele, două la număr, erau și sunt încă instalate în birourile primăriei. Acestea sunt plimbate, în funcție de interes, prin fiecare birou. Angajații sunt speriați de-a dreptul de demersul primarului. Cui folosește aceste înregistrări obținute în mod ilegal? Cine stochează aceste informații și în ce scop? A montat primarul aceste echipamente la solicitarea vreunei instituții, ori a fost inițiativa lui, pe cont propriu?


Inventivul primar, Mircea Pălășan, a fost găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate.
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
„În perioada deținerii mandatului de primar 2012 – 2016, a întocmit și semnat proiectele a două hotărâri ale Consiliului Local Bunești cu privire la întocmirea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa.
Totodată, acesta a semnat avizul favorabil și avizele de oportunitate cu privire la elaborare PUZ pentru același imobil, documente ce au stat la baza eliberării certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Brașov și ulterior vor sta la baza eliberării autorizației de construire a unei pensiuni agroturistice pe terenul pentru care acesta a constituit drept de superficie în favoarea fiicei sale, urmând ca aceasta să construiască pensiunea agroturistică cu finanțare din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurară (FEADR).

De asemenea, persoana evaluată a întocmit și semnat proiectul hotărârii Consiliului Local privind atribuirea directă a pășunilor comunale către membrii colectivității locale, în baza căruia Consiliului Local Bunești a închiriat pajiști pentru pășunatul animalelor, pe o durată de 10 ani, persoanei evaluate și fiicei sale. Prin folosirea acestor pajiști închiriate, persoana evaluată și fiica sa au desfășurat activități agricole (creșterea animalelor), au încasat subvenții pentru agricultură în cuantum de 239.576 lei, iar persoana evaluată a realizat și venituri din activități agricole.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 şi art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004„. comunicat de presă A.N.I
Conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în urma acestei decizii definitive, în termen de 10 zile, secretarul general al Primăriei Bunești trebuia să transmită, către Instituția Prefectului, un referat pe baza căruia prefectul să constate încetarea mandatul primarului. Guvernul stabilește data organizării noilor alegeri pentru funcția de primar în termen de maxim 90 de zile de la definitivarea ordinului prefectului.
Numele lui Mircea Pălășan este legat și de nefericitul eveniment, petrecut în vara anului trecut la stâna de oi proprietatea familiei primarului! Un tânăr de 21 de ani, care lucra ca zilier la stâna soției primarului din Bunești, a fost înjunghiat mortal de un cioban în vârstă de 51 de ani. Totul s-a petrecut chiar sub privirile primarului, Mircea Pălășan!
Vorbim de o „vânătoare” în acest caz, de șantaj??? În ce sopuri și pentru cine folosește Mircea Pălășan înregistrările? Pe suportul tehnic apar tot felul de voci…! Alții trebuie să verifice legalitatea efectuării acestora și să deslușească tot acest…mister!