De noaptea minții!
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție „urecheați” de Protecția Copilului Brașov! Consiliul Județean Brașov reclamat că și-a angajat o casă de avocatură în acest proces iar Protecția Copilului nu! Protecția Copilului a mers pe mână juridică internă, bine pregătită!
Curtea de Apel Brașov a hotărât, în urma unui proces, că Protecția Copilului este bună de plată! 700.000 lei și peste 100.000 euro trebuie să achite Protecția Copilului Brașov, Bisericii Evanghelice C.A-Parohia din Brașov. Suma stabilită în euro crește, pe fiecare lună care trece. Conform hotărârii Curții de Apel Brașov, Protecția Copilului a fost obligată să plătească, până la eliberarea și predarea efectivă a spațiilor ocupate de către aceasta, situate în Brașov pe strada Apullum nr.1-3, corpurile I-II, suma de 1455 euro/lună, începând cu data de 01.03.2015! Prin aceiași decizie, Curtea de Apel Brașov, a dispus și evacuarea de către Protecția Copilului Brașov a spațiului ocupat de către aceasta, situat în Brașov strada Apullum nr.1-3, corp II. Decizia a fost pronunțată la data de 25.02.2020 în dosarul nr.4194/62/2011! Decizia Curții de Apel Brașov nu era definitivă, ea putând fi atacată cu recurs! Dar ce să vezi, cererea de recurs, depusă de Protecția Copilului Brașov, a fost peste termenul prevăzut de lege! Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Decizia nr. 2027 din 14.10.2020, respinge recursul ca tardiv depus!
Fiind o cale de atac legală…cine știe ce s-ar fi putut întâmpla în recurs!? Cum a fost posibil să introduci cererea de recurs peste termenul prevăzut de lege!? Greu cu aritmetica, aia de clase primare! Vorbim de neglijență în serviciu, prostie, sau de alte interese? Ne putem gândi la orice. Miza procesului era reprezentată, după cum rezultă, de sume mari de bani. Bani publici! De plătit știm cine trebuie să plătească aceste sume de bani. Noi toți, contribuabili! Întrebăm…așa, ca să ne aflăm în treabă! Cine răspunde pentru această gravă neglijență? Cine ar fi trebuit să verifice și să urmărească tot acest parcurs juridic? Noi știm, dar totuși întrebăm! Au fost identificate persoanele responsabile? S-au luat măsurile legale împotriva acestora? Ori mergem pe varianta…lasă, merge și așa…are balta pește! La data menționată, Protecția Copilului Brașov era condusă, ca și astăzi de altfel, prin interimat, de către Gârbacea Julieta. Așteptăm niște răspunsuri…de oriunde, de la oricine interesat de acest subiect. Asta include și Protecția Copilului Brașov!
Am întrebat Protecția Copilului Brașov, în scris, cum a fost posibil să se producă o asemenea eroare și ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile. Răspunsul primit astăzi este de-a dreptul HALUCINANT!!!
„…dosarul sus-menționat a fost instrumentat de șeful serviciului, nefiind posibilă repartizarea dosarului niciunui consilier juridic din cadrul structurii, avându-se în vedere atât complexitatea speței, cât și lipsa de personal specializat, cu mențiunea că ordonatorul principal de credite, Consiliul Județean Brașov, chemată în garanție în acest dosar (la 14 septembrie 2011), a hotărât angajarea unei case de avocatură din București, care să-i reprezinte interesele în acestă cauză deosebit de complexă. Comisia de cercetare și verificare constituită prin Dispoziția nr. 982/2020 a reținut că termenul pentru depunerea recursului a fost calculat corect, având în vedere data înregistrării documentului în Registratura instituției” De când este supusă, unei comisii administrative, verificarea legalității deciziilor pronunțate de către judecători??? Alooooooo!!!
Prin urmare, câteva tăntici și neni de la Protecția Copilului Brașov, care au făcut parte din misterioasa comisie de cercetare și verificare (chemați să verifice dacă șefa lor, Julieta Gârbacea și colega lor, șefa serviciului juridic, Bathori Krisztina, și-au făcut treaba în acest caz)…bla,bla,bla… constituită prin decizia marelui director general (păi cum altfel)…în urma cercetări…au deliberat și hotărât că, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au greșit la calculul zilelor! Măi să fie! Noi știam că Jusțiția este înfăptuită de către judecători și nu de către niște gospodine și gospodari. Să nu fi știut noi bine!?
Menționăm câ în urma acest proces, Protecția Copilului Brașov , a achitat peste un milion de lei Bisericii Evanghelice. Asta este doar o parte din totalul datorat!