Mor oameni în incendiile din spitale, în unități de cazare și nu numai. De ce se întâmplă aceste evenimente tragice și cine sunt vinovații? Cine sunt țapii ispășitori, cine îi caută și când îi caută? Să fie legislația una proastă, depășită, ori prea exagerată? Cum este posibil să funcționezi, fără a deține AUTORIZAȚIA necesară funcționării în condiții legale? Asta chiar nu înțelegem. Instituțiile Statului Român au două măsuri, una pentru sectorul privat și alta pentru sectorul public?
În județul Brașov funcționează peste 400 de unități școlare, în peste 650 de clădiri. Peste 120 dintre acestea nu dețineau, anul trecut, autorizații ISU de securitate la incendii. De ce? De ce avem astfel de cazuri în ograda Statului? De ce avem copii în astfel de clădiri? Cine răspunde în cazul producerii unor evenimete?
În domeniul medical, multe dintre unitățile medicale din județul Brașov funcționează fără a deține autorizații ISU, de securitate la incendii. De ce? Cine răspunde în cazul producerii unor evenimente?
Câte unități de cazare și alimentație publică funcționează în județul Brașov și câte dintre acestea nu dețin autorizație ISU, de securitate la incendii? Interesează pe cineva? Ori, doar în urma unor evenimente tragice, precum cel de la Ferma Dacilor-Prahova, autoritățile se pun în mișcare și devin brusc interesate? Dacă Statul Român încasează, tot felul de taxe și impozite de la acești operatori economici, știind că funcționează fără a deține autorizațiile necesare, nu devine complice în cazul producerii unor tragedii? Cine pe cine păcălește?
Solicităm public, Prefectului Județului Brașov, să comunice numărul unităților de învățământ și al unităților medicale, din județul Brașov, care funcționează fără a deține Autorizație ISU, de securitate la incendii și de ce este posibil așa ceva.
foto ISU Prahova