Unde învață copiii noștri și în ce spitale ne tratăm? Când vine de vorba de incendii și urmările acestora, autoritățile se dau cu fundul de pământ în căutarea vinovaților. De ce mor oamenii în incendii? Primul vinovat este Statul Român, care nu face ceea ce ar trebui să facă în astfel de situații. Aceste unități ar trebui închise. Dezinteresul autorităților dar și a celor care conduc aceste instituții, fie că vorbim de unități de învățământ sau spitale, devin complici în cazul producerii unor tragedii. Acest miserupism continu ar trebui să înceteze. Vorbim de vieți omenești. Cum stau lucrurile, din punct de vedere al autorizațiilor de securitate la incendii, la nivelul județului Brașov?
În județul Brașov avem 199 de unități de învățământ care funcționează în 513 clădiri.
Doar 24 de clădiri dețin autorizație de securitate la incendii, iar 363 de clădiri nu se supun autorizări.
126 de clădiri, în care învață copiii noștri, nu dețin autorizație de securitate la incendii.
Unitățile spitalicești din județul Brașov.
La nivelul județului Brașov funcționează 30 de unități medicale cu personalitate juridică, în 62 de clădiri.
25 de unități medicale nu dețin autorizație de securitate la incendii.
În anul 2023, reprezentanții ISU Brașov au efectuat controale în unitățile de învățământ. Au fost constatate 270 deficiențe și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 180.500 lei.
În ceea ce privește spitalele, în anul 2023 ISU Brașov a constatat, în urma controalelor efectuate, 363 deficiențe și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 736.500 lei.
Datele ne-au fost transmise de ISU Brașov.
Întrebăm și noi, aceste unități care nu dețin autorizații de securitate la incendii, spitale sau unități de învățământ, mai funcționează? Se pare că da. Prin urmare, toată această mascaradă nu face decât să certifice complicitatea Statului Român, în eventualitatea producerii unor tragedii în aceste instituții, fie că vorbim de spitale sau școli. Cam așa stau lucrurile.