De noaptea minții…obosite rău de tot! No, a fost un mandat greu și epuizant!
O altă realizare marca, Allen Coliban, Adrian Șoneriu și cumătrul șef Aldea Nicolae. O combinație puturoasă rău de tot!
Se zice că proștii sunt necesari, doar numărul acestora ar trebui să ne îngrijoreze!
Primăria Municipiului Brașov a abrogat în luna aprilie HCL 149/2017, privind regulamentul de salubritate și deszăpezire din Municipiul Brașov și a aprobat un alt regulament, prin HCL 249 din data de 25 aprile 2024. Toate bune și frumoase! Cumetria locală, adică poliția locală, aia plătită generos din banii brașovenilor, inutilă și ineficientă, screme scris că…HCL nr. 249, a Consiliului Local Brașov, le-a fost adusă la cunoștință în data de 18 iulie 2024, prin intermediul poștei electronice…! Deși abrogată în data de 25 aprilie 2024, HCL 149 a reprezentat temei de drept, invocat în procesele verbale de constatarea a contravenției în 101 cazuri!!! Cu alte cuvinte, de la data abrogării, HCL 149/2017 nu mai poate produce efecte și consecințe juridice. Pentru poliția locală, actul normativ abrogat, a produs în continuare. Evident, toate aceste procese verbale încheiate sunt lovite de nulitate. Acum, cum a fost posibil să se ajungă aici? Te ia cu dureri de cap, nu alta. Poliția locală, prin vocea și talentul cumătrului șef, Aldea Nicolae, spune că…hotărârile și dispozițiile cu caracter normativ devin obligatorii de la data aducerii lor la cunoștință publică, invocînd art.198 din Codul Administrativ.
Acum, aducerea la cunoștința publică s-a făcut, odată cu publicarea HCL pe pagina primăriei Brașov, în Monitorul Oficial Local. Deloc complicat și ușor de găsit, mai ales că ai și oameni plătiți în acest sens. Să nu fi fost interesat Aldea Nicolae și Roth Florina, de Monitorul Oficial Local? Este posibil! Necunoașterea Legii nu ne absolvă de răspundere, parcă așa sună un principiu de drept!
Roth Florina este șefa serviciului juridic de la poliția locală, o domniță devenită ,,Șef,, în anul 2019, fără concurs se pare, pregătită beton nearmat. Cel puțin așa se pare. Miștocăreala oliției locale nu o mai comentăm! Deși, solicitarea ASUM, a fost redactată si transmisă de o colegă de-a noastră, o doamnă, cu nume și prenume, cumătrul șef răspunde unui grup de domni! Bun și așa! Atât s-a putut! Acum, nu știm cum să ne adresăm…domnule Aldea, sau stimată doamnă?
Solicităm public, autosesizarea comisiei de disciplină a funcționarilor publici, din primăria Brașov și poliția locală Brașov. Solicităm cercetarea disciplinară a șefului poliției locale Aldea Nicolae și a lui Roth Florina, precum și a celorlalte persoane care vor fi identificate pe parcursul derulării acestei proceduri.
Considerăm că, așa cum s-au derulat evenimentele, în acest caz, putem vorbi de o neglijență în serviciu și abuz în serviciu, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal, sens în care solicităm public intervenția Parchetului.
HG 1332/2010, privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a poliției locale, art. 15 alin.(1): șeful poliției locale are următoarele atribuții:
lit c- asigură cunoașterea și aplicarea întocmai de către întreg personalul a prevederilor legale.
Să aplici sancțiuni contravenționale, unor cetățeni sau persoane juridice, în baza unui act normativ abrogat este total ilegal! Acest eveniment nu poate rămâne așa, fără nici o răspundere din partea celor responsabili.