Pentru că cetățenii trebuie să știe și să cunoască ceea ce se întâmplă în poliția locală, o instituție plătită exclusiv de contribuabilul brașovean. Cumetria locală, așa cum am denumit-o noi!
Pe pagina de Facebook a ASUM, am lansat o întrebare publică pe care i-am adresat-o cumătrului șef, Aldea Nicolae, cel care încă conduce poliția locală Brașov.,,Este adevărat că în poliția locală au fost descoperiți angajați, care au prezentat aceeași diplomă de bacalaureat, dar cu date de identificare schimbate? Ca să nu-i fie foarte greu, îi aminitim că este vorba de o Ordonanță adoptată în dosarul 8262/P/2017 al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brașov prin care s-a dispus desființarea înscrisurilor ,, Diplomă Bacalaureat,, și dosarul nr.19805/197/2018, referitor la olițiști locali (R.E și U.C)! Au fost trei persoane, una dintre acestea, mai prevăzătoare, a demisionat înainte de sesizarea Parchetului. Așa este cumetre? Ce nu înțelegem noi, una dintre aceste persoane (R.E) lucrează și acum în Politia Locala Brasov , pe post de paznic,, Așa cum era de așteptat, cumetria locală nu a comunicat public nimic. Tăcere totală!
Să vedem despre ce este vorba.
Prin Ordonanța dispusă în dosarul 8262/P/2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a dispus sesizarea judecătorului de cameră preliminară competent și a cerut desființare totală a unor înscrisuri- diplomă de bacalaureat seria T nr. 0055535, eliberată sub nr. 159 din data de 15.07.2006 pe numele lui Ungureanu Costel și diplomă de bacalaureat seria T nr. 0055535, eliberată sub nr. 352 din data de 15.07.2006 pe numele lui Rîșchitor Emil. Mai departe, judecătorul de cameră preliminară a constatat, că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii desființării unor înscrisuri și prin încheierea pronunțată în ședința publică din data de 31.10.2018, în dosarul nr. 19805/197/2018, a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și pe cale de consecință a dispus desființarea înscrisurilor.
Doi indivizi au fost încadrați în poliția locală în baza unor diplome care s-au dovedit a fi false, ocupând funcții publice fără a avea acest drept. Prin decizia nr. 60/04.03.2019, începând cu data de 05.03.2019 s-a dispus încetarea de drept a raportului de serviciu cu privire la Ungureanu Costel. Referitor la Rîșchitor Emil s-a dispus încetarea de drept a raportului de serviciu prin decizia nr. 299/19.04.2019, începând cu data de 21.04.2019. Acum, având în vedere că cei doi au încasat niște sume de bani, total ilegal, vreme de 12 ani, vrem să știm ce demersuri a făcut poliția locală Brașov pentru recuperarea acestor prejudicii (plăți nedatorate, drepturi salariale, cursuri de formare, echipamente…etc)?
S-a făcut conducerea cumetriei locale, respectiv Aldea Nicolae, că plouă în aceste două cazuri? Vorbim de un abuz în serviciu? Șoaptele ne spun că Aldea Nicolae, știind, nu ar fi făcut nimic din ceea ce ar fi trebuit să facă. Poate nu este așa!
Ce nu înțelegem noi, ulterior încetării raportului de serviciu, cu Rîșchitor Emil, acesta ar fi fost reîncadrat în poliția locală pe un post de paznic, post pentru care nu ar avea nevoie de studii absolvite cu diplomă de bacalaureat. De mirat nu ne mai mirăm, nu avem de ce. În oliția locală Brașov orice este posibil. Mai avem un caz superb, olițist local condamnat penal definitiv dar care lucrează în continuare în cumetrie, încheie procese verbale și aplică sancțiuni contravenționale. Un tablou general demn de …noaptea nebunilor…!
Scanează cineva această cloacă locală și tot ceea ce se întâmplă aici? Vorbim de cazuri singulare sau or mai fi și altele? Interesează pe cineva ce se întâmplă în această structură, plătită extrem de generos de contribuabilul brașovean?
Viitoarea conducere a primăriei Brașov va face ceva, sau va merge tot pe linia...ciocul mic și joc de glezne…? O replică preferată a actualului primar, Allen Coliban!
Revenim, că mai avem subiecte!