,,De astăzi am început curățenia de primăvară, iar până la Sărbătorile de Paști – care anul acesta le avem împreună, ortodocși și catolici – trebuie ca toate străzile, trotuarele și zonele verzi să fie curate, locurile de joacă și mobilierul urban reparat, plantări și toaletările de gard viu și arbori finalizate, iar programul de reparații străzi demarat. Sper să țină și vremea cu noi, ca să finalizăm la timp. Voi merge personal pe teren și voi avea ședințe periodice cu operatorii pentru a îmbunătăți și regla programele de intervenție. Luna curățeniei de primăvară este un test și pentru fiecare firmă care are contract de prestări servicii cu municipalitatea, pentru că gospodărirea orașului este, pentru mine ca primar, una dintre priorități. Fac un apel la brașoveni, la președinții de asociații să ne ajute la partea de monitorizare și, dacă operațiunile de curățenie sau reparații nu sunt conforme, să ne anunțe. Cum arată un oraș spune foarte mult despre oamenii care îl locuiesc și, mai ales, de cei care îl conduc, iar Brașovul trebuie să se întoarcă în locul pe care îl merită, printre cele mai bine gospodărite orașe,,a declarat primarul George Scripcaru, odată cu începerea ,,Lunii curățeniei de primăvară”, o campanie amplă de curățenie și reparații pe domeniului public.

Curățenia pe domeniul public și privat al municipiului cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.), curățarea gurilor de scurgere a apelor meteorice.

Toți cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curățenie generală și doresc să arunce lucruri nefolositoare, altele decât deșeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special!
Pentru situațiile când deșeurile rezultate în urma curățeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetățenii să contacteze Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire în vederea ridicării, la Dispeceratul Primăriei Brașov, TELEFON 0268/405000.

Detalii (inclusiv lista locurilor în care sunt amplasate containerele speciale), aici: https://www.brasovcity.ro/ro/stiri_pe_larg/31391/
comunicat primăria Municipiului Brașov
