Pe surse judiciare am aflat că un angajat de la Protecția Copilului a fost condamnat definitiv! Este vorba despre Pescaru (fostă Cotleanu) Monica, aceasta este funcționar public la DGASPC Brașov și este șefa Serviciul Managementul Calității, Strategii, Proiecte, Programe!
Decizia definitivă de condamnare a fost pronunțată de către Curtea de Apel Brașov la data de 16 Septembrie 2021. Pe fond, Tribunalul Brașov a condamnat-o pe Monica Pescaru, fără acord de recunoaștere, la 1 an și opt luni închisoare. Împotriva soluției s-a făcut apel. În apel, Curtea de Apel a majorat pedeapsa! Curtea de Apel admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi partea civilă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, în calitate de mandatar al ANAF pentru Statul Român împotriva sentinţei penale nr. 30/S/11.02.2019 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul nr. 53/62/2018, pe care o desfiinţează sub aspectul: cuantumului pedepselor principale aplicate inculpaţilor Cotleanu Lucian Viorel şi Pescaru Monica; al greşitei reţineri a circumstanţelor atenuante în favoarea inculpaţilor; a greşitei individualizări judiciare a executării pedepselor aplicate celor doi inculpaţi; a omisiunii dispunerii comunicării hotărârii, la momentul rămânerii definitive, la organul fiscal în vederea înscrierii cuvenitelor menţiuni în cazierul fiscal; a cuantumului obligaţiilor fiscale accesorii la care dispune obligarea inculpaţilor. Rejudecând în aceste limite: Înlătură circumstanţele atenuante prevăzute de art. 74 alin. 1 lit. a) Cod penal 1968 reţinute în favoarea inculpatei Pescaru Monica. Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatei Pescaru Monica de la 1 an şi 8 luni închisoare la 3 ani închisoare. În baza art. 861 şi art. 71 alin. 5 Cod penal 1969, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 3 ani închisoare şi a pedepsei accesorii aplicate inculpatei Pescaru Monica pentru infracţiunea de evaziune fiscală, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, calculat conform art. 862 alin. 1 Cod penal 1969. Conform art. 863 alin. 1 Cod penal 1969, pe durata termenului de încercare, condamnata trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere. Atrage atenţia inculpatei asupra prevederilor art. 864 Cod penal 1969 privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul săvârşirii cu intenţie a unei noi infracţiuni în termenul de încercare, în cazul neexecutării obligaţiilor civile, cu rea-credinţă, sau în cazul încălcării cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere stabilite de instanţă. Condamnata ,Monica Pescaru, a fost obligată să plătească, în solidar, prejudiciul creat în valoare de 321. 874 lei.
Decizie Curtea de Apel Brașov aici!
Deși, decizia definitivă de condamnare a fost pronunțată în luna Septembrie 2021, Monica Pescaru este în continuare funcționar public, deținând poziția de șef Serviciul Managementul Calității, Strategii, Proiecte, Programe! Asta doar la Protecția Copilului Brașov se poate întâmpla și nu ne miră, deloc! Totuși, cum vine treaba asta? Cum este cu … fără penali în funcții publice? Cum este cu Legea? Noi știm că „pălărioșii” din conducerea Protecției Copilului au aflat, au aflat și cei din Consiliu Județean Brașov și totuși, nu se întâmplă nimic…nici o demisie, nici o demitere? Să o promoveze zicem noi, da, de ce nu!? Pescaru Monica coordonează proiectele, ălea europene, ălea care aduc, unor așa ziși profesioniști, un spor de 50% din salariu, lunar! Nu am prea înțeles de ce doar „pălărioșii” din conducere, director general, directorii adjuncți, sunt potriviți pentru aceste proiecte europene…? Unii spun că aceștia apar doar cu numele și că munca o fac alții. Chiar nu știm, dar nu ar strica ca aceștia să fie întrebați de cineva, la un moment dat! Până atunci… constatăm doar că numărul penalilor este în creștere! Directorul general, Julieta Gîrbacea, tace! S-o fi gândit la zicala aia din popor, la aforismul cu…tăcerea este de aur???