Țara arde și baba se piaptănă…asta spune un vechi proverb românesc! În cazul Serviciului de Gospodărire Măgura Codlei din Municipiul Codlea-Brașov, baba se mai și scarpină… într-un loc sensibil! Aici se poate încadra perfect, opinia noastră, conducerea performantă a Serviciului de Gospodărire Măgura Codlei din Municipiul Codlea-Brașov. Să vedem cu ce se ocupă SGMC Codlea. Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial , SC Servicii de Gospodarire Magura Codlei SRL este societate infiintata in anul 2004, cu obiect de activitate colectarea deseurilor menajere, colectarea deseurilor selective, precum si deszapezire. Obiectivul societatii este acela de a reduce la minim cantitatea de deseuri depozitate la groapa de gunoi prin majorarea cantitatii de deseuri reciclabile selectate de deseurile menajere. SGMC își mai dorește sa devină un factor important in colectarea deșeurilor menajere și selective atât pe raza localităților Codlea, Dumbrăvița și Holbav, dar și pe raza altor localități. Societatea își desfășoară activitatea cu personal experimentat. Societatea este dotată cu utilaje pentru colectarea deșeurilor, transportul și înlăturarea zăpezii, instalații pentru împrăștiat material antiderapant, măturătoare mecanică ce asigură curățenia stradală, instalații pentru tuns iarba. Cam asta se menționează la secțiunea -Despre Noi- de pe site-ul Servicii de Gospodarire Magura Codlei SRL. În conducerea AGA și a Consiliului de Administrație…numai specialiști, care mai de care, vreo 13 la număr! Să fie numărul 13 cu ghinion? În urmă cu câteva zile, un consilier județean, Agache Aurel Dionisie, a postat un material filmat cu un angajat al Serviciului de Gospodărire Măgura Codlei care, în timpul serviciului, incendia deșeuri în incinta locului de muncă. În acest caz a fost sesizată Poliția Locală Codlea.
Material preluat de pe grupul Codleanul, postat de Agache Aurel Dionisie aici!
Despre modul performant, demn de anul 2022, în care se face colectarea deșeurilor menajere la Codlea am mai scris, nu mai revenim că nu are rost. Cetățenii Municipiului Codlea resimt din plin performanța acestui serviciu.
Am mai scris și despre dotarea cu utilaje a societății, niște hârburi mizere în toată regula! Numai bune de casat. Despre combinațiile sulfuroase la SGM din Codlea am mai vorbit, public. Noi știm, știu și ei, rămâne să mai afle și cetățenii, cei care plătesc aceste, hai să le spunem servicii! Am mai scris și despre datoriile societății. SGMC se pare că este în cădere liberă! Datorii, multe, multe, acumulate în timp! Din câte am aflat, o mare parte dintre acestea sunt datorate depozitul ecologic din Brașov! Aproximativ un milion de lei. Mai mult de jumătate din această sumă reprezintă taxe și impozite, pe care depozitul ecologic trebuie să le plătească, la rândului lui Statului Român! Statul nu așteaptă, din păcate! În acest caz se pune o întrebare, una simplă …unde mai depozitezi dacă nu plătești, pentru serviciul prestat de o altă societate comercială, căreia îi datorezi un morman de bani!? Societate care la rândul ei are propriile cheltuieli! Din informațiile pe care le avem, pe surse desigur, se pare că se pregătește un STOP la intrarea în depozitul ecologic din Brașov! Bănuim că nu poți pretinde cuiva să presteze pentru tine, un serviciu gratuit, ar fi de noaptea minții comerciale! Nu ar fi primul caz, au mai trecut și alții prin această procedură! Taxele încasate de la cetățeni, pentru prestarea serviciului de salubrizare, au în prețul de cost și transportul și depozitarea la depozitul ecologic! Dacă este așa, unde sunt bani destinați transportului și depozitării? Ce s-a făcut cu aceștia? Îi spui cetățeanul că taxa de salubrizare conține și costul privind transportul și depozitarea iar tu, profesionist- performant, acumulezi datorii tocmai în această zonă! Cum vine asta? Ori ți-ai bătut joc de cetățeni, ori nu te pricepi, ori banii destinați transportului și depozitării la depozitul ecologic…s-au pierdut cumva! Bani plătiți de beneficiarii serviciului prestat de SGM Codlea, adică de cetățeni! Un alt eveniment a fost relatat de către Agache Aurel Dionisie, pe contul de socializare Facebook.
„Luni și marți nu s-au ridicat gunoaiele (deșeurile) la Codlea. De ani buni, în mod periodic, în special când fondurile sunt insuficiente pentru a cârpi cele 2 hârburi de la serviciile de gospodărire locală, municipiul nostru rămâne fără autogunoiere și este nevoită să închirieze (pe niște prețuri deloc de neglijat) mașini de prin străini. De ieri am rămas și fără autogunoiera pe care am folosit-o de la vecinii noștri din Dumbrăvița și pe care am returnat-o fără prea multe explicații. Tot de ieri comuna Dumbrăvița nu mai beneficiază de transport deșeuri de către SGMC (nu că SGMC ar avea cu ce să facă acest lucru). Există promisiuni că la finele lunii octombrie se vor cumpăra 2 auto compactoare noi. Între timp datoria de la groapa de gunoi (depozitul) Fin-Eco rămâne staționară la suma de 900.000 de lei, semn că nu se reușește redresarea financiară a companiei de salubritate. Pe lângă suma curentă lunară de plată s-a făcut promisiunea achitării suplimentare a 100.000 de lei pe lună. În ultima lună s-a reușit plata a doar 10.000 de lei. De mâine 2 mașini închiriate ar trebui să iasă pe străzi și să ne ridice deșeurile. Deocamdată despre colectarea separată a deșeurilor nici nu poate fi vorba” se arată în materialul postat de Agache Aurel Dionisie
Imagini facebook Agache Aurel Dionisie
Am aflat, pe surse, că mâine a fost convocată o ședință a Consiliului de Administație, condusă de către Președintele acestuia, Manole Dionisie. Ne gândeam că urma să se discute, având în vedere dezastrul de la această societate, despre soluțiile de redresare, modernizare, performanță, achitarea datoriilor restante, etc…! NU, conducerea societății Servicii de Gospodarire Măgura Codlei SRL este preocupată de cuantumul fondului de protocol și despre drepturile membrilor AGA , Consiliul de administație și a Directorului!!!??? De noaptea minții performante. Dumnezeu cu mila! Bravos domnilor! Societatea este în moarte clinică iar pălărioșii din conducere sunt interesați de fondul de protocol și de drepturile acestora!? Noi gândeam că poate sunt preocuați de datoriile societății, de dotarea cu echipamente performante, de prestarea unui serviciu demn de anul 2022 ori de drepturile cetățenilor care își plătesc serviciul de salubrizare. Doar gândeam,…cam atât.
Acum, știind că primarul Municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, este o persoană care a demonstrat în timp că face lucruri bune pentru comunitate și că il preocupă problemele acestora, îi solicităm public să intervină și în acest caz, atât cât legea și poziția de primar îi permit, în așa fel încât problema de la societatea Servicii de Gospodarire Măgura Codlei SRL să se rezolve, cumva! Este inadmisibil ceea ce se întâmplă sub ochii autorității locale și a cetățenilor!